onsdag, februari 15

Jonas och kulturtanterna

Idag ordnades ett lunchföredrag på mitt jobb. Vi fick mackor som legat i en kyl för länge och så kom Jonas Hassen Khemiri och pratade om ”Montecore”.

På min arbetsplats är vi ungefär lika många kvinnor som män, men ändå satt vi där: jag, tio begynnande flintar och så hundratjugo kulturtanter. Alla tanter, i varierande ålder, skrev ivrigt ner att den tionde mars är det premiär på ”Invasion!”, pjäsen Jonas Hassen Khemiri skrivit till Stockholms stadsteater. Så den som vill träffa någon i Gudrun Sjödénkläder för diskussioner om hur självbiografisk ”Ett öga rött” egentligen är, nu vet ni tiden och platsen.

4 kommentarer:

  1. I går var det kvällsföredrag på MITT jobb. Jag åt en pastasallad som legat i min väska alldeles för länge, och så kom Jonas Hassen Khemiri och pratade om "Montecore". Och visst: publiken utgjordes av 55 kvinnor i övre medelåldern, 10 begynnande flintar och så jag. Vad annat kunde man vänta sig när en av de kvinnliga deltagarna i förväg korresponderat mig sitt stora intresse för föredraget med orden: "Han är inte bara ung och vacker, han har också ett fantastiskt språk"...

    SvaraRadera
  2. Anonym11:42 fm

    det är nog inte bara killens skönhet som lockar. kulturtanterna bär upp kultursverige, så är det bara.

    SvaraRadera
  3. Anonym1:59 em

    Föreställ er annonsen "Hon är inte bara ung och vacker, hon har ett fantastiskt språk också.."
    Kulturtanterna bär visserligen upp kultursverige, men tydligen bär de inte upp någon slags jämställdhet....
    /Mikaela

    SvaraRadera
  4. Anonym11:36 fm

    Du har iaf tur som får Hassen Khemiri till den trötta lunchmackan! Hos oss var lunchgästen istället Ludvig Rasmusson som gaggade om åldersdiskriminering. Kulturtanterna skrockade förnöjt..

    SvaraRadera