torsdag, oktober 16

Extra allt 10x10: Melankoli & knaspop



*** För att fira att Extra allt fyller 10 år bjuder vi på den här Spotifylistan med 100 låtar från åren 2004-2014. Vi presenterar 10 låtar om dagen. Och avslöjar samtidigt vilka som inte kom med. ***

Här lugnar vi ner oss med Badly Drawn Boy, innan vi blir melankoliska på riktigt med Khonnor (när tänkte ni senast på honom?), Bat for Lashes, Broadcast och Schwarz-remixen av Ane Bruns "Headphone Silence". Sedan Frank Ocean, som ju har gjort massor av låtar som hade kunnat platsa, men nu fick det bli "Novacane".

Men innan dess hängde popen från förra listbiten kvar med Teenage Fanclub, men däremot inte Gerard Loves soloprojekt Lightships eller Norman Blakes New Mendicants.

Unknown Mortal Orchestra känns så pass knasiga att de klarar av att leda in till "Man or Muppet", den Oscarsbelönade sången ur "The Muppets".

Den var svår att klämma in på rätt ställe (Neneh Cherry får följa upp den) och hade kanske behövt hjälp av annan skruvad pop som Benny Sings, Yo La Tengo, Beirut, Sleepy Jackson, Empire of the Sun, Gruff Rhys, Euros Childs, Dr Dog eller Mac Demarco. Men vi har bara plats för 100 låtar.

Inga kommentarer: