tisdag, oktober 1

Musikåret 2019 - tredje kvartaletJuli, augusti och september i år kan inte ha varit de allra bästa musikmånaderna, för jag hade inte särskilt stora problem att få ner spellistan till 25 låtar.

Det brukar vara som att försöka få in en get i en skokartong (är det ett talesätt och om nej, varför är det inte det?) att klämma in ett helt kvartal musik in i ett sådant begränsat format. Men nej, det här gången gick det enkelt. För enkelt. Så hör av er med alla låtar ni tror jag inte har hört!

De allra mest självklara den här gången var SASAMI med sin "Take Care", som låter som om den skrivits tillsammans med Andreas Mattsson, vilket är bland det finaste omdöme jag kan ge. Och apropå gamla hjältar från 90-talets Sverige så har ju Eggstone släppt en ny låt och den sitter som tuggummi.

Vissa artister gillar man ju så mycket att det inte spelar någon roll att de släpper musik som mest låter som annat de släppt förut. Det här kvartalet gäller det för både Neil Young, Four Tet, Cigarettes After Sex, Whitney och David "Purple Mountains" Berman (vila i frid).

Och så Haim då, som valt att inte låta som sig själva, utan som "Walk on the Wild Side". Men det är okej.

Varsågoda: Extra allt 2019 Q3

Inga kommentarer: