torsdag, juli 20

De två Frank Black

ExampleExample

Nu ska jag skryta om hur smart jag är.

Men först lite om hur hjälpsamma vänner jag har. Min vän Tobbe har en underlig vana när han spelar Trivial Pursuit. Han ger gärna ledtrådar till det andra laget. Väldigt, väldigt långsökta ledtrådar. Oftare leder de fel än rätt, men det är ändå en underlig vana att försöka hjälpa motståndarna.

Så vi satt där för ett par veckor sen, kvällen efter Sigur Rós-konserten, på verandan i Hjortnäs. Medan solljuset försvann bakom Siljanhoristonten försökte vi avsluta ett TP-parti innan Johan måste åka hem till Borlänge för att få lite sömn innan morgondagens arbete.

Johan och jag var i lag och Tobbe läste frågan ”Vad hette huvudpersonen i Chris Carters tv-serie ’Millenium’?” Eftersom jag inte gillade ”Arkiv X” såg jag inte ett enda avsnitt av den serien. Jag kunde visserligen föreställa mig ansiktet på skådisen, visste att han var med i ”Alien”, men det hjälpte ju inte Johan.

Så kom Tobbe med sin ledtråd: ”Kanonkula”.

Först sedan sade det mig ingenting. Sedan började jag tänka på den enda kanonkula som någonsin betytt något för mig – ”Cannonball” med The Breeders. Så jag tänkte The Breeders och Kim Deal, som ju var med i The Pixies, och där var ju Black Francis med också, han som senare kallat sig Frank Black (fast egentligen heter han Charles Michael Kittridge Thompson IV).

Så jag svarade Frank Black. Och det var rätt.

Kanske kommer Tobbe sluta ge ledtrådar nu.

Inga kommentarer: