söndag, oktober 29

Tack för festivalen!Det är nu en vecka sedan årets Släpp fångarna loss-festival. Den blev precis som vi vill ha den: rolig och angelägen samtidigt.

Vi fick höra Elias Åkesson, Matilda Wiezell och Mattias Björkas spela på Tellus i Midsommarkransen. Alla tre förtjänar fler fans.Särskilt bra tyckte jag det var att märka att vi introducerade så många för Mattias Björkas. Med sin humor i både sångtexter och mellansnack och sina fantastiska melodier kommer han snart inte vara möjlig att få till en sådan här liten tillställning.Milena Buyum från Amnestys internationella sekretariat i London kom och berättade om den allt mer oroande utvecklingen i Turkiet. I somras greps elva människorättsaktivister, bland andra svenske Ali Gharavi, grundlöst misstänkta för terroristbrott. I veckan sedan festivalen släpptes Gharavi mot borgen, även om åtalet ligger fast.

Det var inte festivalen som fick honom fri. Så klart. Men de protestsignaturer vi samlade in under kvällen, de nya medlemmar som värvades till Amnesty och de mer än 10 000 kronor som samlades in - allt det kommer att bidra till mer respekt för mänskliga rättigheter i världen.Sedan tog vi festbussen till Melodybox i Hökmossen. Där visade Steve Buscemi's Dreamy Eyes att de är värda att hålla sina ögon på (pun intended).

Och Robert Kruus spelade fantastiska soulskivor och vi dansade långt in i natten. Det är så jag vill att alla ska ha det, att få klappa händerna till "Million Dollar Bill" och "Who's That Lady" i en liten, liten insats för mänskliga rättigheter, utan minsta risk att bli gripen med svepskäl.

Vi ses nästa år!

Inga kommentarer: