måndag, april 9

Musikåret 2018 - första kvartaletJag brukar inte vara en av dem som utbrister "det är ett fantastiskt musikår - som vanligt!" - men i år är jag beredd att göra ett undantag. Det har kommit så mycket nytt och njutbart under årets första månader.

Dessutom fortsätter det att strömma in, så den här spellistan med första kvartalets 25 bästa låtar är redan obsolet, drygt en vecka in i Q2.

Varsågoda: Extra allt 2018 Q1

Mycket fick sållas bort, men mycket blev kvar: Art Feynman lajvar Arthur Russell, Kalle J lånar av Roger Sanchez, Yo La Tengo lever ut sina inre Beach Boys, George FitzGeralds "Roll Back" är redan kvalificerad till årsbästalistorna, Marlon Williams röst är nästan som att höra Antony Hegarty och så vågade Kali Uchis och Rejjie Snow  släppa släpiga sommarhits mitt i vintern.

Till och med det med störande detaljer är väldigt bra. Det finns kanske andra låtar jag borde valt från Jerry David DeCiccas album "Time the Teacher", men "I Didn't Go Outside Today" är en oemotståndlig titel.

Det finns bättre textrader än "When you sleep softly the angels come / like diamonds, like my love" men om jag ska höra dem sjungas ska det självklart vara av Helen Folasade Adu.

Och Soccer Mommy är ett svårslaget dåligt bandnamn, men det låter väldigt bra.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Toto. Det är ju Toto Kalle lånar av, precis som Roger.

Jonas sa...

Haha, ja så är det väl säkert. Men själv tänker jag mer på ”Another Chance”.