söndag, april 5

Efter quiz kommer facitTorsdagskvällen blev en musikquizkväll ändå, trots att vi lever i distansumgängets tider.

Göran, Ylva med flera från laget Hon dansar bara med nyktra killar drog ihop ett "best of" med frågor från tidigare quiz de ordnat. Det hela genomfördes genom Facebook och Youtube och Googleformulär. Mycket väl ordnat, spännande och förvånansvärt lite krångel, tills det sket sig på mitt håll när min dator hängde sig precis när sista svaren skulle lämnas in... Till slut kom vårt lag tvåa, mycket trevligt.

Mitt eget lilla distansquiz verkade många däremot tycka var för svårt. Förstaplatsen blev delad mellan signaturen JB och laget Popsqueeze (Daniel, Johan och Nicole), med 12 rätt. Grattis!

(Om jag skulle ha en avgörande utslagsfaktor så skulle den vara att Popsqueeze faktiskt gissade på alla frågor, det ska man självklart göra.) Och stilpoäng till Linda som förstod ledtrådarna och listade ut att det väldigt rakt-upp-och-ner-iga L:et var Popsicle.

Här är hela facit:

S = the Monkees
O = the Who
C = the Cramps
I = Iron Maiden
A = ABBA
L = Popsicle

D = Daft Punk
I = Public Enemy
S = Sex Pistols
T = Wu-Tang Clan
A = AC/DC
N = Nas
C = Black Sabbath
I = KISS
N = 'NSYNC
G = Green Day

Q = Queen
U = Europe
I = Ice Cube
Z = Led Zeppelin

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för svaren! Grämer mig att jag inte tog Popsicle, med den ledtråden du finurligt gav i texten din "abstinens" som är så nära deras albumsnamn det går ju
/JB (som JB i Prettovästern)

Jonas sa...

Grattis till delade vinsten, JB!

Det var ju inte bara "Abstinence" som var ledtråd om Popsicle, även "Not Forever" och "Lacquer"...