måndag, november 30

Julkalendern börjar imorgon!

Självklart ska Extra allt sammanfatta året som gått. Men i år har det väl inte hänt nåt särskilt? Helt vanligt år. Händelselöst, normalt, rutinartat. Kommer knappt nämnas i framtida historieböcker.

Närå.

Det har ju varit ett minst sagt annorlunda år, där mycket har vänts upp och ned. Även om en hel del av det som kommer dyka upp här under december har en koppling till covid-19 och pandemin så är en tanke att - utan att förminska allt dåligt - ändå visa att det även fanns bra saker med året 2020.

På Extra allt är vi ju inte heller knussliga i vår syn på konceptet tröst. När mycket är otryggt behöver man kunna backa hem till det bekanta och hemtrevliga. Därför är årets julvärd ingen annan än good ol' Charlie Brown.

Han är en evig följeslagare genom utmaningar och besvikelser. Han må misströsta ibland, men kämpar ändå på. Ett sådant här år kräva en sådan julvärd.

Med en lucköppning per dag kommer Charlie att lotsa oss fram till julafton. Förra året innehöll julkalendern bland annat Helado Negro, "Russian Doll", Ocean Vuoung och Aldous Harding - vad tror ni det blir i år?

Inga kommentarer: