söndag, januari 16

Ett ord om dagen

 

Chansen är väl stor att jag i julkalendern för 2022 kommer att ironisera över "kommer ni ihåg i början av året, när precis alla skulle spela Wordle och skryta om framgångar på Twitter?"

Men just nu tar jag vad som helst som är en enkel distraktion. Och då kan det lika gärna vara ett ordspel som liknar Lingo. Eller Mastermind med bokstäver. Det är vad jag behöver. A minute to learn, a lifetime to master.

Jämförelseaspekten (möjligheten att berätta hur snabbt man tog just dagens ord) är en sidoeffekt av det verkligt sympatiska med Wordle - att det bara finns ett ord per dygn, samma ord för alla spelare. 

Det går alltså att jämföra, men det går inte att binge-spela. 

När man har spelat dagens ord, då får man vänta 23 timmar och 55 minuter på nästa. (Ja, jag har flera gånger funnit mig vaken till efter midnatt och kastat mig över Wordle...)

PS: Och ja, jag vet att den enkla lösningen för den som bara måste spela flera ord per dygn är att använda alla olika varianter, kopior och efterapare som har kommit, bland annat flera på svenska.

Inga kommentarer: