torsdag, oktober 12

Musikåret 2023 - tredje kvartalet

Jag har inte enbart Joni Mitchell i högtalare och hörlurar, även om det just nu är mycket med att lyssna igenom en hel karriär. Men jag har också sorterat fram de 25 bästa låtarna från juli, augusti och september.

Kanske kan man ana ett behov av trygghet och tröst i det här urvalet. Det är i alla fall vad jag skulle säga om jag skulle psykoanalysera mig själv genom denna spellista. Bekanta röster som Albarn, Madley-Croft, Murphy, Smith, Stevens... Filosofiska frågor som "Why Am I Alive Now?" och "What Was I Made For?" övergår i konstateranden som "So You Are Tired" och Devendra Banhart har tappat bort laddaren - till sig själv? 

Och sommaren tog slut, det spelar ingen roll om både Burial och Steady Holiday har gjort låtar om den, eller Huw Marc Bennet gjort en låt om en rosa solnedgång.

Nåja, jag hoppas du kan upptäcka någon ny musik genom det här, som kan vara till nytta under det kommande höstrusket.

Varsågoda: Extra allt 2023 Q3!

Inga kommentarer: