måndag, januari 17

Vad händer år 2005?

Example

Det bästa med framtiden är att den inte har hänt än. Men vissa saker är så förutsägbara att vi på Extra allt redan nu vet vad som kommer ske…

År 2005 kommer all analys av svensk politik innehålla frasen "ja, det är ju val snart…". Eftersom alla kommer att vara upptagna med att upprepa detta om och om igen (i stället för att behöva säga något riktigt) så kommer ingen att inse att valet faktiskt inte är förrän nästa höst.

År 2005 kommer svenskarna att fundera på hur de ska tillbringa kvällen före den nya, helglediga nationaldagen
. Att vi ska ligga bakfulla på själva nationaldagen, det är självklart, men hur ska vi bli fulla kvällen den femte?

År 2005 kommer "singer-songwriter" slutligen att anses som ett så nedlåtande omdöme att de som utsätts för det kan dra lata journalister inför domstol för förtal.

År 2005 kommer en svensk feelgoodfilm vara det mest publikdragande på bio. Nöjesguiden (om den överlevt till årets utgång) kommer som bästa film att utse en amerikansk kvasi-independent med sjuttiotalsestetik.

År 2005 kommer Musikbyrån (SVT) att göra ett stort reportage om "det svenska elektronikaundret" och intervjua Sophie Rimheden och Andreas Tilliander. Dessutom kommer de att sända en lång konsert med The Clash –live från Hamburg 1982.

År 2005 kommer Filminstitutet inse den kommersiella potentialen i livsstilen kring Stureplans nattliv och anlita gänget bakom www.stureplan.se för att få ett saftigt manus. Samt anlita brackebrudarnas egen drottning, Expressens Ebba von Sydow som Fashion Consultant. Extra Allt ser fram emot filmen med stort nöje.

I januari år 2005 kommer svenskarna att komma hem från en hård lördagsnatt, stinka av rök och tänka att det blir väldigt trevligt när det blir rökfritt på krogen. I mars kommer en viss nervositet börja spridas bland de vars fem senaste förhållanden började med frasen "Har du eld?" I april kommer många svenska krogbesökare att börja kedjeröka tre cigaretter samtidigt, bara för att jävlas. I juni kommer svenska krogbesökare sitta på sina stamställen och inse att det finns jättefina takmålningar som tidigare har dolts av röken. I början av december inträffar de första dödsfallen, när kroggäster har gått ut i kylan för att röka endast iförda ärmlösa tröjor och fryser ihjäl. Alternativt stannar alla hemma på lördagkvällar och dör av sängrökning.

År 2005 kommer feministdebatten att få ny fart. Gudrum Schyman vet inte hur hon ska chocka längre efter att ha kissat på en biograf, fuskat med skatten och plockat ut riksdagslön trots att hon inte deltar i riksdagsarbetet. Så hon chockerar genom att verkligen starta det där Partiet.

År 2005 kommer inköpen av herrunderkläder på H&M bestämmas från Tysklandskontoret. Detta medför att de enda underkläderna som går att hitta är silverfärgade stringkalsonger. Sveriges alla män är förvirrade och vet inte vart man nu skaffar sjyssta jalingar. Detta får dock sin lösning i augusti då Dressman gör ännu en sexistisk kalsongkampanj och upplyser befolkningen om att de säljer billiga, bra kalsonger...

Vad mer är det som kommer att hända 2005 ? Vad har vi på Extra Allt missat ? Kommentera gärna !

Inga kommentarer: