onsdag, juli 13

Är Buster bäst?


Även den här vecka kan ni höra väldigt bra röster i "Jättesmå frågor" hos Johanna Koljonen i P3.

Det något underliga ämnet som diskuterades idag var "Är Buster bäst i 'Arrested Development'?" För det påståendet argumenterade min kompis Karin Rebas, som mot sig hade Dunja Vujovic. Ämnet är underligt eftersom det är självklart att när Buster Bluth står mot resten av släkten Bluth så kommer den ensamme förlora.

Hur man argumenterar blir alltid mindre viktigt än hur problemet har formulerats. Som när jag förra veckan argumenterade för att Klungan borde lägga ner dialekthumorn. Jag fick vissa emot mig eftersom de trodde att jag dissade Klungan, vilket jag ju inte gjorde, och jag fick andra emot mig eftersom de trodde att jag dissade dialekthumor i allmänhet, vilket jag inte heller gjorde.

Jag noterade att Karin var den enda som gjorde någon sorts skillnad mellan karaktären Buster Bluth och skådespelaren Tony Hale. Dunja pratade om hans mors karaktärsdrag och mimik på samma sätt, trots att det enda kommer från manusförfattarna och det andra från Jessica Walter.

Men det kommer inte hjälpa. Karin kommer inte vinna omröstningen, summan av de andra roliga i släkten Bluth kommer bli större. Och förresten: varför tog ingen upp karaktärer utanför släkten? Vad är det för fel på Kitty Sanchez, Barry Zuckerkorn, Gene Parmesan, Bob Loblaw, Rita Leeds eller farbror Jack?

Inga kommentarer: