söndag, maj 11

Justin Timberlake i verkligheten och på bildJustin Timberlakes konsert på Tele2 Arena igår var visserligen värd att fotografera och filma i varje ögonblick. Man påminns om att han har väldigt många hits, även om låtkatalogen faktiskt inte är nivå med hans utstrålning och showmanship.

Å andra sidan har han väldigt mycket av just de sakerna. Han intar scenen och har total kontroll över hela arenan oavsett om han står helt stilla och tyst i väntan på att applåderna ska avta eller om han dansar och snurrar.

Men ändå, är det inte lite väl överdrivet att - som han till vänster på bilden nedanför - stå i princip längst fram, bara meter från en världsentertainer, och ägna sig åt att filma? Inte med en kamera, inte med en mobil, utan MED EN iPAD?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men kom igen! Jag vill veta mer om vad du tycker om konserten än att du inte gillar att folk filmar med iPad.

Hur kändes det t ex när scenen åkte över er?
Hur var projektionerna/filmen bakom på scenen (jag såg inget, satt för långt åt sidan)?
Var det inte lite fantasilösa covers? MJ och Elvis? Borde han inte köra en cover från landet han besöker? Robyn skulle vara utmärkt t ex.

Tror du han tycker det är tråkigt att alla blir gladast av sexy back? Visserligen får han väl skylla sig själv när alla låtar från 20/20 är typ 7,50 och oftast lite för komplexa för sitt eget bästa (även om flera är bra).

Han är ju en fantastisk showman, men skulle han inte kunna lägga till ngt mer personligt än STOOOOCKHOLM, SWEEEEEDEN!!!!!! Visserligen är vi fucking beautiful, men hey, lite mer vore kul att få höra.

Eller gick du bara hem med ett leende på läpparna och kände dig nöjd?

//Mikaela

Jonas sa...

Äh, jag hann inte skriva nåt långt och genomtänkt, så det fick bli så här.

Över huvud taget var det ju en väldigt bra show, särskilt att få se på så nära håll och se alla danssteg.

Projektionerna var bra, men ganska "avskalade", särskilt jämfört med t.ex. Beyoncé senast i Globen. Då var det ju även en del "konstnärliga" mellanfilmer, som man slapp nu. Minuspoäng för att Timberlake inte klarade sig helt från att ha nakna kvinnor i filmerna.

Jag håller med om att mellansnacket till innehållet var så där (jag tror han är så stolt över att komma ihåg att han är i Stockholm, Sweden att han måste upprepa det om och om igen) och att covervalet kunde fått vara lite roligare (men hellre "Human Nature" än "Rock with You" eller nåt annat som är det JT försöker efterlikna). Och du hörde väl när han stack in lite av "Smells Like Teen Spirit"? Och så var det en snygg inympning av "Jungle Boogie".

När scenen åkte över oss kändes det som att... eh, som att se dom dansa underifrån. Inget mer.

Jag har ju väldigt svårt att ta "SexyBack" på allvar. Den är mest som ett upplägg för skämt för mig. Jag hör en ryss sjunga "Aj pringi sexy pack" (som han tror handla om att man tar med sig sitt sexiga paket, till exempel till en fest, typ "dick in a box") eller nån sjunga "I got a sexy back, but my front, I don't know where it's at". JT verkar däremot ta den på allvar.

Saknade "Strawberry Bubblegum", som är den låt från "20/20" som jag lyssnat på mest, vet egentligen inte varför.