onsdag, september 17

Att se fram emot i höst

"Not That Kind of Girl" av Lena Dunham
En hel bok i stil med de till synes självbiografiska novellerna i New Yorker? Ja tack!

Fler poddavsnitt av "Skaparna"
Jag har hittills bara hunnit lyssna på Veronica Maggio och lite av Titiyo, men jag älskar den här typen av intervjuer om hur det faktiskt går till att skapa. Helst vill jag ha det ännu mer detaljkonkret, som den där gången när Jan Gradvall frågade Björn Ulvaeus vad han och Benny åt för mat i skrivarstugan. (Transparens: jag känner den ena av de två intervjuarna.)

Jessie Wares album
Efter "Tough Love" och "Want Your Feeling" känns det som om Jessie Ware kan göra årets mest känslodrypande skiva. Och mest smootha.

Aphex Twins återkomst
Eller? Det mest spännande med första låten "minipops 67 [120.2][source field mix]" var ju tyvärr titeln.

Andra nya album
Det kommer ny musik från Kindness, Ariel Pink, Dean Blunt och förhoppningsvis från artister vi ännu aldrig hört talas om...

"Saturday Night Live"
Inför den fyrtionde säsongen har Lorne Michaels kickat tre av de nya från förra säsongen, så man slipper sitta och lida för deras skull när de enbart fick statistroller. Cecily Strong slipper vara nyhetsankare. Första värden den 27 september är - vem annars? - Chris Pratt.

Cat Power på Göta Lejon
Det var länge sedan jag såg Chan Marshall live. Förra vintern fick jag stå över hennes spelning i Los Angeles för att vara hemma i Silver Lake med ett sovande barn.

Årets Släpp fångarna loss-festival
Nu på lördag den 20 september ordnar jag och mina kompisar festival för Amnesty igen - för åttonde året. Den här gången spelar bland andra MAASAI och Small Feet. Jag återkommer till det, men tills dess finns ju all info här!

Inga kommentarer: