fredag, oktober 30

Morgonrock vol. 2 - höstenÄr det bara jag, eller gör senhösten också att du får lust att lyssna på Sandy Dennys demoinspelningar?

Löven, blåsten och fukten i ulltröjan gör inte bara att jag vill dricka mer te, jag vill också höra mer brittisk folkrock från sjuttiotalet. Även den där som är på gränsen för alldeles för högstämd.

Kanske är det för att den så ofta handlar om höstrusk: "Autumn", "Autumn Lullaby", "Rainy Day", "Rain", "Trees and Loneliness"...

Jag har därför samlat ihop lite sådan musik, men även blandat in lite annat som passar en höstmorgon när man inte vill gå ut. Då glider iväg mer åt Laurel Canyon. Och på slutet av spellistan är det till och med lite soul.

Varsågod: Morgonrock vol 2 - hösten

Och allt är inte från sjuttiotalet. En enda av låtarna är faktiskt från 2015. Men den lyssnare som enbart med öronen kan avgöra vilken det är kan klappa sig själv på axeln och belöna sig med ett kex till teet.

PS: Den första delen hette Morgonrock (klädesplagget, alltså)

Den som vill ha ÄNNU mer höst kan lyssna på den här spellistan från 2012: Extra allts höst, eller den här från 2013 Extra allts höst 2013, eller den här mixen hos Aquarium Drunkard.

2 kommentarer:

thisismycat sa...

Lade till denna listan när detta inlägg skrev men glömde bort den. Hade en sällsynt långfrukost för nån vecka sen och då var den perfekt. Sen dess har den spelats en hel del. Tack för en fantastisk spellista!

Jonas sa...

Tack! Väldigt kul att höra!