måndag, oktober 10

Musikåret 2016: Q3Det löpande musiktipsandet här på Extra allt må ha changerat bortom vad man trott var möjligt. Men en spellista med det gångna kvartalets 25 bästa låtar är ändå en sorts lägstanivå.

Nu har ju årets tredje kvartal varit slut i mer än en vecka och alla har gått vidare, men visst var juli, augusti och september 2016 ypperliga musikmånader? Så mycket efterlängtad musik att det blev svårt att välja, speciellt när jag satt gränsen till en låt per artist.

Så vilket spår var bäst på Frank Oceans "Blonde"? Eller på Solanges "A Seat at the Table" eller El Perro Del Mars "Kokoro", Kornél Kovács "The Bells", Rae Sremmurds "SremmLife 2" eller Bon Ivers "22, A Million"? Kanske var det de spår jag valt att ta med här, men antagligen kommer det förändras över tid. Redan nu börjar jag tveka, men spellistan måste ut.

Dessutom kom ju fantastiska singlar av Ji Nilsson, Tinashe, Father John Misty, Sampha och JoJo och så den där Dj Köze-remixen av Låpsley...

Annat fick inte ens plats, men det var nära. Mina favoriter Tame Impala fick maka på sig, trots att de döpt sin senaste singel efter hotellet i West Hollywood där jag bodde för fem år sedan. Frida Hyvönen, Angel Olsen, Jim James, Zhu, Dawn Richard - alla hamnade utanför när snöret drogs vid 25 låtar.

Ska ni bara klicka på en enda av de här 25 spåren så är det Andreas Mattssons "Sekunderna", en extremt vardaglig, okonstlad och samtidigt - just därför - otroligt stark kärlekssång om att vara mitt i livet. Och vara lycklig. Jag har ännu inte lyssnat på den utan att bli tårögd.

Nog ord nu, varsågoda: Extra allt 2016 Q3

PS: Om ni missat dem, här finns årets tidigare spellistor: Extra allt 2016 Q1 och Extra allt 2016 Q2

Inga kommentarer: