torsdag, oktober 6

Tack för tionde festen!I lördags arrangerade vi Släpp fångarna loss-festivalen för tionde gången. Och det blev en av de allra bästa kvällarna!

Tellus i Midsommarkransen var alldeles proppfullt. Människor jag aldrig sett förut, gamla vänner och folk jag lärt känna genom festivalen. Dessutom: artister som har spelat tidigare år och som nu återvänder för stämningen. Det är en av de finaste sakerna med den här tillställningen, att gränsen mellan scen och publik är flytande. First Aid Kit-systrarna kom som gäster ett år och nästa år ville de gärna sjunga.

I år hade Kransens egen Johan Borgert bjudit in artisterna, som förutom han själv och Holy Madre var Twiggy Pop, Birgit Bidder, Iiris Viljanen och Marit Bergman. Exklusivt för kvällen framförde Borgert och Bergman en duettversion av "Du ville betyda något för någon", som Johan spelade när han stod på scenen den allra första festivalkvällen 2007.

Dessutom talade Kusha Bahrami, människorättskämpe som flytt från Iran. Vi ordnar ju den här festivalen för att samla in pengar till Amnesty International. Det kan vara svårt det där med allvaret mitt i festen, men även i år tyckte jag att det landade rätt. Att det går att summera en sådan här festival med att det var en bra kväll för mänskliga rättigheter och samtidigt en musikalisk framgång.

Tack alla som var med och gjorde kvällen till vad den blev!

Inga kommentarer: