söndag, januari 31

Veckans skivor i januari


Det är troligen ett ovanligt problem för män i 43-årsåldern med musikintresse, men så här är det: jag har för få skivor.

Jag har ju faktiskt plats nu och jag har ju faktiskt råd och det är roligt att äga musik i fysisk form. Jag må mest lyssna på musik från mobilen i hörlurar eller högtalaren i köket, men ibland är jag ju i rummet med stereon.

Så därför tänkte jag i år försöka köpa en skiva i veckan. Vilket ju för många låter larvigt lite, men för en köpvelig som undertecknad blir det tillräckligt utmanande. Jag ska helt enkelt tänka "jag slår till" i stället för "äsch, den finns väl på Spotify" eller "varför ska jag köpa något jag redan har lyssnat på" - som jag ofta gjort när jag sett ett möjligt köp. Det får bli nytt och begagnat, vinyl och CD, fullängd och singlar. 

Dessutom: jag ska försöka stödja de lokala skivhandlarna och favoritartister som behöver intäkter.

I januari har det blivit de här:

Saint Etienne "More Words and Music" (2012, utgiven på vinyl 2020) - en samling av överblivna spår, varav några tyvärr helt förglömliga instrumentaler, medan andra visar att Saint Etienne alltid har äss i skjortärmen. Som "Your Valentine". Men att skivan är på genomskinlig och färgsplattrig vinyl förstärker att det här till stor del är en samlarpryl. Vilket jag inte har något emot.

John Martyn "Bless the Weather"(1971) - Martyns återkomst som soloartist efter några fantastiska skivor med hustrun Beverley är även den helt fantastiskt och det är larvigt att jag inte ägt den förrän nu. "Head and Heart" är en av hans bästa låtar. Och "Go Easy". Och "Just Now" och ...

El Perro Del Mar "Free Land" (2020) - den senaste från en av Sveriges bästa. Ett av spåren är inte släppt på Spotify, ett samarbete med Blood Orange - vilket tyvärr lovar mer än vad låten levererar. Men det är El Perro och det är fint. Vi får se om det blir några konserter i vår, de har flyttats fram och fram och fram...

Boz Scaggs "Hollywood" (1977) - billig sjutumssingel i italiensk pressning med en kaffefläck som bara bidrar till charmen. Bilden med isstatyerna (som också finns på albumet) kändes passande i kylan.

Inga kommentarer: