onsdag, december 30

Dansa in 2021!

Nyårsstöket kanske blir mindre i år, när festerna blir mindre och kanske inte lika avancerade? Eller är det tvärtom? Kanske ni väger upp kvantitet med kvalitet och redan nu står och reducerar och fermenterar till en av morgondagens fjorton smårätter tillagade för en avgränsad skara?

Men hur som helst tror jag ni behöver lite musik till städandet, matlagandet och till själva nyårsafton. 

För den som har lyssnat sig mätt på Extra allts egen 100-lista från 2020 och på årets bästa covers och på hejdå-listan till dem som lämnat oss, så kommer här några spellistetips.

Kanske El Kommandantes spellista, som i stora delar överlappar, kompletterar och korrigerar Extra allts egen. Eller Peter Alzéns lista, som lägger till lite mer gitarrer. Eller Stefan Thungrens lista, som skippar "en låt per artist" och som är mer klubbig. Eller Sonics lista, som är låååång och spretig.

SENT TILLÄGG: Efter denna texts pressläggning släpptes även årsbästalistor från tillförlitliga Sara Martinsson och Anna Charlotta Gunnarson.

Den som vill låtsas vara i London kan lyssna på Sarah Cracknells urval av Saint Etiennes partylåtar - dock utan "He's on the Phone", en skandal! Och för den som även vill resa i tiden finns musik som ska simulera en helkväll på Saint Etienne och vänners tillhåll The Social, till exempel den här listan eller de 36 listor som konstnären Pete Fowler har satt ihop.

Sedan kan ni ju fira in 2021 genom att spela Coronas "The Rhythm of the Night" men låta den abrupt avbrytas av nåt med The Vaccines. Så hoppas vi att det blir så även i omvärlden.

Inga kommentarer: