torsdag, december 3

Julkalendern: Quizabstinens

Som bekant tycker jag om musikfrågesport.

Sedan i våras har de flesta fysiska quiz varit inställda. Visserligen har det genomförts en imponerande mängd digitala motsvarigheter, som har varit otroligt väl genomförda, men det är ändå inte samma sak.

Mina små bidrag till denna flora av socialt distanserade substitut var ett bandlogotypquiz i april och ett skivbolagsquiz i maj. Det var mitt mest tydliga coronapysslande, att sitta och akvarellmåla Heavenly-fågeln.

Jag tänkte också bjuda på ett idag, första torsdagen i månaden, då skulle jag ha varit på Bar Brooklyn i Hornstull och försökt att få återigen få vårt lag högst upp på årets maratontabell i Stockholm Musikquiz. Men tyvärr.

Dagens quiz är ju del av en julkalender och handlar om att känna igen klassiska julskivor när jag har avbildat dem. Ni ser dem på bilden nedan, kom ihåg att klicka för förstoring.

Några av omslagen är lätta, andra är nog riktigt svåra. Fyll i dina svar i det här formuläret, sista svarstid är när söndag övergår i måndag. Facit kommer på måndag, då det också meddelas vem som vinner ett fint pris!

För att vara övertydlig (det brukar behövas): Bara artist/grupp behöver anges, inte skivans titel. Längst ned finns några kommentarer om några av omslagen. Numreringen är rad för rad, alltså finns skivorna 1, 2 och 3 på översta raden och 10, 11 och 12 på raden längst ned.

Kommentarer:

2. Ja, här vill vi ha GRUPPEN eller KOMPOSITÖREN, inte albumtiteln.

3. Här räcker det med EN AV ARTISTERNA

4. Men okej, på den här flerartistskivan gör vi ett undantag och tar PRODUCENTEN.

6. Det här är ett SINGELOMSLAG.

7. Här är det TVÅ artister.

8. Här är det också TVÅ artister

11. Här är det ett GRUPPNAMN.

12. Det här är också ett SINGELOMSLAG, tänk att "Quiz Quiz"-loggan är en ledtråd.

1 kommentar:

pinhead sa...

Kul! Ska försöka komma ihåg att skicka in mina svar.