fredag, december 8

Julkalendern: QuizlifeDet här med musikquiz är inget som egentligen utmärker 2017. Men jag har i år accepterat att det här just nu är min enda återkommande, organiserade fritidsaktivitet. Ungefär som jag föreställer mig att vissa har månadens pokerkväll eller veckans korpfotboll.

Eller som några vänner till mig som ibland ses och äter alldeles för mycket ost, även om de vet att det inte är bra för dem. Så är det med musikquiz, men det vi överdoserar är inte Taleggio och Manchego, det är Television och Manchesterpop.

I stället för Morbier - Moby. I stället för chèvre - Cher. I stället för Munster - "Monster" med Kanye West (featuring Jay-Z, Nicki Minaj, Rick Ross och Justin Vernon, men bara en av dem krävs för full poäng).

Och i stället för korpfotbollens gubbigt osmidiga fultacklingar (föreställer jag mig fördumsfullt) och pokerkvällens höhöhö:ande snack (föreställer jag mig lika fördomsfullt) så har musikquiz ibland gliringar om att andra lag som missar musik man gillar har dålig musiksmak och lag som kan musik man ogillar också har dålig musiksmak. När det däremot är man själv som på fyra sekunder känner igen Chainsmokers senaste topplistehit, då är man bara quizproffsig.

Dessutom finns det väl precis som i korpfotboll och pokerkvällar en känsla man vill åt och ganska ofta kommer åt. Att man kommer ihåg titeln på den där låten som Stakka Bo och Titiyo sjöng med Nåid och Fläskkvartetten, är det samma känsla som att nicka in en hörna?

Oavsett om man tävlar mot andra finns i botten alltid den gemensamma kärleken till musiken. Jo, när det handlar om musik får man säga sådant töntigt: "kärleken till musiken". Att få umgås med andra människor kring det som varit den konstanta glädjekällan i livet. Att bli påmind om hur otroligt mycket musik det finns.

I tio år har jag i olika konstellationer tävlat i månatliga Stockholms musikquiz, som tidigare höll till på Pet Sounds Bar och numera är på Bar Brooklyn. Och igår kväll - varning för skryt - avslutade vårt lag säsongen med en vinst och ovanpå allt en vinst i årstabellen. Tack till alla för ett bra quizår!

Inga kommentarer: