söndag, april 18

Musikåret 2021: första kvartalet

 

Flera veckor av årets andra kvartal har redan gått, utan att jag gett er min summering av det första. Kanske beror det på att januari, februari och mars i år var väldigt starka musikmånader. Det var svårt att banta ner listan till 25 låtar, men så fick det ändå bli.

I en så kort spellista blir det snabba kast. Det skiljer bara några hopp mellan köksdanshitten "Emotion" med Emily Burch och knasjazzen i "Now (Forever Momentary Space)" - sedan hinner vi passera Dry Cleaning innan vi på slutet landar i meditationsmusik för soliga vårdagar eller ett varmt badkar.

Missa inte Cool Ghouls stämsångspop - någonstans kring Turtles eller tidiga sjuttiotalets Beach Boys eller Todd Rundgren. Och missa inte visselsolot i Ring Snutens "Mitt livs biljard" - och ja, för transparensen, jag känner Ring Snuten, men det är inte därför han fick vara med, det är för att det är en fin låt.

Med ursäkt till alla som inte klarade rensningen, utan att egentligen vara sämre: Khruangbin, Abi Farrell, Jungle, River Tiber, Mattias Alkberg, Arab Strap, Madlib, Buck Meek, Scary Monsters, Yasmin Williams...

Men här är det som blev kvar: Extra allt 2021 Q1

Inga kommentarer: