onsdag, juni 30

Veckans skivor i juni


Junis skivköp blev en blandning. Det är dock svårare än jag trott att förmå mig att inhandla nysläppta skivor. Antingen är de väldigt dyra, fula, plojiga - eller så finns de inte. Så det blir fortsatt mest gammalt.

Jackie Moore "Sweet Charlie Babe" (1973) Jag älskar ju Jackie för discoklassikern "This Time Baby", en av de där som gärna får pågå hur länge som helst, men hon var bra redan på debuten. Bland loppisstånden på Katarina Bangata hade en riktig skivhandlare ställt upp sina backar, det är sådant man vill ha sitt kvarter till.

John Martyn "Sapphire" (1984) Inte Martyns bästa tid detta, med ett ostigt synthsound. Men till exempel är "You Know" väldigt fin. (Detta blev mitt köp på Record Store Day, när jag inte kunde hitta något nysläppt, dyrt eller plojigt jag ville ha.)

Joni Mitchell "Clouds" (1969) Inte heller Mitchells bästa tid detta, den allra tidigaste, men hon är på väg in i sin storhet. Och många låtar är ju så klart fantastiska - men framför allt omslaget. Att hitta den här i ett jättefint amerikanskt exemplar - det är sådant man vill ha sitt kvarter till.

Sault "Nine" (2021) På tal om plojigt: den hemlighetsfulla gruppen gör detta album tillgängligt i bara 99 dagar, sedan ska det inte säljas mer. Och inte heller finnas för streaming, om jag förstått rätt. Är de på väg in i ett bob hundskt stim av att göra mer och mer långsökta PR-tricks för att nå ut med sin musik - i motsats till att... tja, bara göra musik som är värd uppmärksamhet? Hur som helst så är det är ju en bra skiva, så det är faktiskt värt flera hundra kronor för enbart 34 minuters musik. Dessutom köpte jag den direkt av gruppen, så jag hoppas pengarna kommer till nytta.

Inga kommentarer: