lördag, juni 12

Veckans skivor i maj

 

När det idag är skivbutikernas dag så inser jag att jag ju glömt sammanfatta vilka skivor jag köpte i maj. Och som veckorna föll i maj så hann det bli hela fem inköp.

John Martyn "Sunday's Child" (1975) Månadens Martyn, med bland annat den otroliga "You Can Discover".

Womack & Womack "Conscience" (1988) Den här ska man ju bara ha.

The Beach Boys "20/20" (1969) Utan Brian på omslaget och utan så mycket Brian i musiken. Men även ett snabbt hopkokat album är till stora delar fantastiskt med den här gruppen i det här skedet av karriären, trots att de var vilsna. Dennis Wilson lyckas på detta album med det underliga hattricket att samarbeta med en galning som ett knappt år senare ledde kultmedlemmar till att mörda (Manson-låten "Never Learn Not to Love"), skriva en boogierockrökare med sexljud (eller vad det nu är på "All I Want to Do"?) och att skriva och producera en av sina bästa låtar ("Be With Me").

Frida Hyvönen "Dream of Independence" (2021) Det kändes särskild fint att köpa den här på Pet Sounds, eftersom det var just där som jag första gången såg Frida Hyvönen spela live, i mars 2005 (se bild i det här gästinlägget, som handlar om en annan spelning, i Malmö). Mycket, mycket har hänt på dessa 16 år. Och den här skivan handlar väl om just det, hur Hyvönen blivit äldre, men mitt bland begravningar och åldersnoja hittat ny kärlek och lycka. "Flock" är den bästa låt som någonsin gjorts om "bara" en familjeutflykt.

Diverse "Modernity" (2021) En vecka där skivbutiksbesök inte hanns med, så det fick bli en beställning av en samlingsskiva direkt från Ace Records i England. Tyvärr har jag ännu inte fått höra de här soullåtarna, eftersom Brexit och/eller posten gjort att CD-skivan ännu inte kommit fram. Vilket ju liksom bara stärker min motivation att stötta lokala skivhandlare...

Inga kommentarer: