måndag, maj 10

En spellista för våren

På våren lyssnar man på musik med flöjt. Toner likt fåglarnas sång, men utan att behöva vara ute bland fåglarna och bli attackerad av pollen. Visst, all musik behöver inte innehålla flöjt. Och i vissa fall räcker det med andra sorters träblås eller mellotron. Eller visslingar.

På våren lyssnar man på fjäderlätt musik, som lyfter en precis som känslan av att vinters tyngd försvunnit. Vårvindar friska blåser bort det gamla, men tyvärr även pollen rakt in i huvudet - ta en tablett till.

Vindarna kyler inte så mycket, för solig ska musiken vara också. Och så där ljust ljusgrönt som bara ett blad kan vara innan det hunnit vara med om så mycket. Glad och livsbejakande ska vårmusiken vara, men kanske inte pang på party? Man måste ju få värma upp först. Tina ut tjälen ur själen, om tungvrickningen tillåts.

Här är en spellista för våren 2021, som på många sätt känns likadan som våren 2020. Men om jag då behövde tröst så tror jag att jag nu behöver tillförsikt. Det finns fåglar, vindar, sol, knoppar, vaccin.

Det mesta är gammalt - men det görs ju musik med flöjt även 2021. Varsågoda: Extra allts vår 2021.

3 kommentarer:

Olle sa...

Jag lyckades inte hitta den med Spotifys sökfunktion. Och inte genom att klicka på ditt användarnamn och sen "Spellistor" heller.

Jonas sa...

Nej, jag vet!!! Superkonstigt!!! Den är ”publik” men syns inte - måste vara någon bugg i Spotify. Men länken ovan funkar väl?

Olle sa...

Ja, länken funkade.