söndag, maj 2

Veckans skivor i april

Projektet att köpa en skiva i veckan har nu faktiskt lett till att jag vissa veckor köper FLERA skivor. Men här nämner jag dem som verkligen varit Veckans Skiva.
 
"The Muppet Show" (1977) Man kan inte misslyckas med detta gäng och dessa låtar. Årtalet satte dock en underlig trend...

Broadcast "The Noise Made By People" (2000) Ett favoritalbum som jag hittills bara ägt på CD, medan Brodcast-EP:ar har stått utan sällskap i tolvtumshyllan. Så påskveckan (när jag var långt bortom skivbutiker på landet) tog jag itu med det och gjorde en Discogsbeställning av en fin originalutgåva med alla lösa blad etc. Det blev inte särskilt billigt, men vad gör man inte för Broadcast? (Den som missat vad jag tycker om denna grupp, läs till exempel här.)

Michelle Phillips "Victim of Romance" (1977) Vårväder och loppis på gatan! Mannen med de två skivbackarna hade inte riktigt koll på den här, förutom att det är Michelle från Mamas & Papas, så han blev nog lite förvånad över hur glad jag blev att hitta denna, ännu en från 1977. ”Baby as You Turn Away” är ju en fin låt av bröderna Gibb och även annat är bra, om än lite för mycket 50-talsretro.

John Martyn "One World" (1977) Och så ÄNNU en från detta mitt födelseår, omedvetet men det blev så. Månadens Martyn blev detta fruktansvärt bra, svängiga, finstämda, knasiga, flummiga album. Martyn hade som många andra kring den här tiden åkt till Jamaica. När jag gjorde en nästan 19 timmar lång spellista med låtar från 1977 så valde jag därför från denna skiva att ta med ”Big Muff”, som mest tidstypisk. (Men när man vill ha sin Martyn så lik Beth Orton som möjligt - och där är vi väl alla ibland - föredrar man så klart ”Couldn’t Love You More”.)

Inga kommentarer: