söndag, april 2

Musikåret 2023 - första kvartalet

Det har varit en bra start på musikåret. Det märktes på att det var svårt att skära ner listan på de bästa låtarna från januari, februari och mars till enbart 25 stycken. Men till slut så.

Och nästan lika svårt var det att välja ett enda spår från det album jag hittills lyssnat mest på: Andy Shaufs "Norm". Vid en första lyssning kanske det framstår som en samling mysiga sånger om olycklig kärlek och längtan. Men sedan spetsar man öronen, inser att det ju är en sammanhängande berättelse, ger orden uppmärksamhet... och blir lite förskräckt. Norm är inte en så härlig person... utan en stalker. Hör efter själva. Men även som enstaka sång funkar "Halloween Store" så klart utmärkt.

Och i övrigt är det Everything But the Girls återkomst, Unknown Mortal Orchestra starkaste låt på länge, Roísín Murphys soulsamplande samarbete med DJ Koze, snyggt samplande av Rome Fortune (men varifrån?), Steve Masons pianolån från Charlatans, ett par remixer, Dina Ögon, Channel Tres får vara med två gånger (för ena gången är han bara featuring), Lil Yachty, Fever Ray som låter mer som The Knife än nästan någonsin och så min kompis Thomas and the Terrible Truth som låter mer som syskonen Dreijer än någonsin.

Varsågoda: Extra allt 2023 Q1!

Inga kommentarer: