söndag, juni 30

En spellista med 2024 + retro

Inom kort ska jag sortera fram de 25 bästa låtarna från musikårets andra kvartal. Men som en försmak på det tänker jag ge er en spellista med bra låtar från i år och låtar som de - kanske - har inspirerats av.

Ni får 24 låtar från 2024 och var och en av dem paras ihop med en gammal låt som åtminstone jag tänker på.

I vissa fall är det ganska självklart. Trumintrot i Jessica Pratts "Life Is" är från "Guess I'm Dumb" med Glen Campbell, Little Jinder och Johan Cederberg har lyssnat på All Saints, Bill Ryder-Jones kan sin Lou Reed, Thandii har tidigare jobbat med Sault, Fonteyn döljer inte sin faibless för sjuttiotalets Carpenters.

I andra fall är det väl mer jag, att Liam Baileys "Dance With Me" leder tankarna till Aretha Franklins "One Step Ahead". Men det är ju aldrig fel att lyssna på mer Aretha.

Och som ni märker så får väldigt mycket musik mig att tänka på Frank Ocean. Det kan ha mindre med den nya musiken att göra och mer att göra med att jag saknar Frank.

Varsågoda: Extra allt 2023 & retro

Och så klart: alla tips om nya låtar som påminner om gamla mottages tacksamt! Även korrigeringar eller förbättringar av den här listan...

Inga kommentarer: