tisdag, oktober 26

John Peel är död

Example

En av världens största radiolegender har gått bort... Extra Allt skänker honom en tanke och funderar på vem som skall axla hans mantel ? The Guardian har en artikel om hans död. Om du vill ladda ner några spår från John's program "Peel sessions" så kan du göra det här.

Hans bortgång får mig osökt att tänka på hur ledsen jag skulle bli om Sveriges motsvarighet till John Peel, Mats Nileskär skulle göra honom sällskap upp till himlen (eller vart man nu tar vägen...) Mats har ju trots allt gett mig en komplett uppfostran vad det gäller musik, och sorgen och saknaden skulle ju bli därefter... Kan inte låta bli, lite nostalgiskt, att tänka på när jag som liten knodd låg vaken sent och lyssnade på Popcorn, som hans program hette i slutet av åttiotalet... Mats kan man tack och lov fortfarande lyssna på mellan 22.00 - 2400, på söndagar, på vårt kära P3.

1 kommentar:

Jonas sa...

Det är för jäkligt. Jag läste det i Moscow Times på planet hem från Moskva. De hade de på sin utrikessida som en av de viktigaste händelserna för amerikaner och engelsmän i Ryssland. Och det visar att John Peel betydde något för fler än bara de riktigt insnöade.
Jag hoppas bara att jag själv vid 65 års ålder fortfarande är lika entusiastisk, öppen och nyfiken som John Peel var. Han hade kunnat sitta och spela Undertones om och om igen, men det gjorde han inte och det är hans viktigaste livsgärning.