torsdag, november 20

The Zombies till Sverige

När jag vet att en dröm kommer att gå i uppfyllelse kastas jag direkt in i nervositeten. Tänk om det inte blir lika bra som jag drömt?

För nu kommer the Zombies till en konsertlokal nära mig! Till slut får jag höra Colin Blunstone sjunga, i samma rum som jag! Det bara måste bli magiskt.

I början av mars gör de fyra spelningar: Stockholm, Uppsala, Göteborg och Malmö. Jag funderar på att se dem två gånger. För tänk om de har olika setlistor och bara en av kvällarna, när jag valt att gå dit, väljer bort ”Remember When I Loved Her”? Eller ”Whenever You’re Ready”? Att få höra Blunstone sjunga ”The Look of Love”, det händer däremot bara i mina drömmar.

Kanske går jag först på Debedis och sedan på Katalin i Uppsala. Lilla Katalin, där jag sett Håkan Hellström explodera och José González spela till kaffet inför publik vid middagsbord. Det kan bli trevligt. Men att the Zombies kommer till kajornas stad, det är lite sorgligt. Utländska band som orkar ta sig till Uppsala har inte mycket bättre för sig. Mark Eitzel på Kalmar nation våren 1999, det var kanske inte hans glansdagar.

Det här är inte the Zombies glansdagar heller, det är bara att erkänna. Men jag tror de kommer glänsa.

En rolig detalj är att om man ska tro pressmeddelandet så kommer vi även få se en bokstavlig zombie på scenen: ”Gruppen består fortfarande av Chris White på bas, Rod Argent på keyboards, sångaren Colin Blunstone, Hugh Grundy på trummor och gitarristen Paul Atkinson.” Nej, jag tror inte det. Atkinson har varit död i fyra år. Vi kommer inte heller få se White och Grundy. De spelade på de två konserterna på Shepherd's Bush Empire i våras, men inte annars.

1 kommentar:

Anna Liv Jonsson sa...

Fantastistk! Oavsett glans!