onsdag, januari 20

The xx, Debedis

ExampleExample

Jamie Smith, trummaskinsman i The xx, har sitt burriga hår. Oliver Sim, basist och sångare, har sina utstående öron, som strålkastaren bakom honom lyste rakt igenom. Han såg blåörad ut, som i de gamla reklamfilmerna om planeten Candelia.

Men Romy Madley Croft är den som mest lämpar sig som seriefigur. Förutom sina försiktigt plockande gitarrfingrar och sin svala röst har hon precis det alla stjärnor behöver: ett kännetecken. Ett underbett.

Romy är min näst bästa sångerska med underbett. Bara Tracey Thorn slår henne, fast bara knappt. Och på samma sätt som Tracey Thorn kan The xx dra till sig både poppubliken och klubbpubliken. Eller finns det någon skillnad längre?

Jo, jag tror det finns en sådan uppdelning. När Jamie Smith igår kväll på Debedis drog på som värst med basen, så att byxbenen fladdrade, då höll en del för öronen. De är poppubliken.

1 kommentar:

Annika sa...

Åh jag är så tokavundsjuk på att ni fick gå på the xx, jag vill också. men jag ska gör ett litet inlägg om dom ändå snart på kära bloggen :) ska ni hänka med på beach house den 27:e feb? kram kram