söndag, januari 8

2011 avslutat

Example

Man vet att man är nere i det engelska panelshowsträsket när ett år inte känns riktigt avslutat innan man har sett "The Big Fat Quiz of the Year".

Detta årliga Channel 4-program sammanfattar året, med fokus på det allra viktigaste: bisarra nyheter, Internetfenomen och brittisk reality-tv. Tre stycken tvåmannalag med komiker och en inslängd kändis svarar på frågorna för att få antingen poäng eller skratt.

Tyvärr var upplagan för 2011 inte särskilt bra. Stackars programledaren Jimmy Carr hade dåligt material att jobba med, både i sitt manus och bland de tävlande. Den heterosexuelle (eller?) "Little Britain"-mannen David Walliams gjorde allt för att framstå som homosexuell, Jamie Oliver pratade mat och tog tävlingen på allvar och Eddie Izzard verkade förvirrad av sammanhanget. Den sedvanliga enda alibikvinna, i år Miranda Hart, saknade egen vilja och lekte följa John med allt Walliams gjorde.

Positivt var att den alltid sympatiske David Mitchell hade odlat utväxt skäggstubb och såg ut som Thom Yorke. Och vi fick ett väldigt tydligt besked från Jonathan Ross: han gillar ris.

Nästa år önskar jag återkomster av Noel Fielding och Rob Brydon.

Inga kommentarer: