tisdag, januari 31

Veckosammanfattning på en tisdag

ExampleExampleExample

Onsdag: Fred Armisen
Som en underlig kombination av presskonferens, show och reklamtillställning mötte vi Fred Armisen på Strand. Om det handlat om någon mindre sympatisk komiker än Armisen skulle jag tyckt det var en slapp tillställning. Han drog några trötta Sverigeskämt, han spelade lite trummor, han imiterade Elvis Costello, han visade filmklipp ur "Portlandia", han besvarade publikfrågor, han sa hur han älskade Robyn och Lykke Li, han sjöng med Bebban från Shout Out Louds. Tyvärr gjorde han inte Nicholas Fehn, den politiske kommentatorn från "Weekend Update". Men han bevisade att han är en trevlig man.

Torsdag: D'Angelo
Jag har nog aldrig varit på en konsert med så laddad stämning som i Filadelfiakyrkan. Alla där inne visste att det här inte bara var comebacken till Sverige, som turnéstart var det comebacken till världen. Det här var en världshändelse. "Han kommer ställa in" viskades det när stjärnan dröjde och det kändes så troligt att jag blev arg på jinxandet. Men så stod han ju plötsligt där och bara det förlåter att det blev väldigt fläskfunkigt. För han sjöng bra och spelade nya låtar som lät bra. Vi får välja att minnas det och välja att glömma bort trumsolon och den jobbiga versionen av "Brown Sugar".

Fredag: Connan Mockasin vs Michael Mayer
Det har inget att göra med att jag vill lyssna på musik som är SUPERAKTUELL, men det känns trist att jag missat Michael Mayers remix av "Faking Jazz Together". Det är ju sånt jag gillar, Mayer + pop, särskilt när det är pop av nyazeeländska excentriker. Den här remixen släpptes i typ september, men nådde mina öron först när Fredrik spelade den på 1900 i fredags. Betyder det här att jag måste gå igenom den där jäkla Ace-bloggen varje vecka?

Lördag: Fokus
När Juholt valdes byggde Torbjörn Nilsson sin artikel på Shakespeare-liknelser. Vid avgången inleds texten med tolv kungar från det medeltida Sverige. Nästa vecka: Löfven som Noa, tar ombord två av varje sort till partiledningen?

Söndag: Årets första och sista semla
Det tar mig ungefär ett år att arbeta upp lusten för en semla. Så i år blev det - redan tre veckor innan Fettisdagen - en miniversion från Åsö bageri. Den var god och den var fullt tillräcklig.

Måndag: HIMYM s07e14
Efter att någon gång i höstas ha fått för oss att se denna serie är vi nu ikapp med "How I Met Your Mother". Nästa avsnitt sänds i USA i nästa vecka, då får vi se hur det går för Ross och Rachel, nej jag menar Sam och Diane, nej jag menar... äsch, jag kommer knappt ihåg vad de heter. Jag bryr mig om skämten, inte kärlekshistorierna.

Tisdag: Sophia Knapp
"Det här borde väl du gilla?" är ett vedertaget uselt sätt att inleda ett musiktips. Därför är det extra roligt när musiktips som pingas till en på Twitter verkligen passar. Sophia Knapps "Close to Me" inleds med akustisk gitarr, men vid 1.27 byter hon spår och blir Agnetha eller Frida på soloutflykt. Som inspirationskällor nämner hon Gal Costa, Françoise Hardy, The Mamas and the Papas, Linda Perhacs, Carly Simon, France Gall, The Ronettes, Stevie Nicks, Kate Bush, Diana Ross and the Supremes och Marianne Faithfull. Ja tack.

Inga kommentarer: