torsdag, april 12

Ibland önskar jag att du visste

Example

Eftersom jag nött ner Damien Jurados senaste album "Maraqopa" så har jag vänt tillbaka till 2010 års "Saint Bartlett". Och framför allt till "Rachel & Cali". Det är en av de där mininovellerna som Jurado då och då skriver, ett samtal mellan två vänner.

Det börjar i en bil, på uppfarten vid ett hus med en fest. Cali vill inte gå in, det är för många okända människor där. Rachel tycker att det är helt okej och erbjuder sina bilnycklar, sitt hem, en filt. En vän som ställer upp.

"Sometimes I wish you knew, how I keep living for you 
A friend is only a lover you're not committed to"

Jag kan inte sluta lyssna på det. Kanske för att jag känner att jag har försummat mina vänner det senaste året. Ändå vet jag att det skulle vara okej för dem om jag stannade kvar i bilen.

De skulle låna ut sina hem, sina filtar, till och med sina bilnycklar till mig. Och jag har inte ens körkort.

1 kommentar:

Karin sa...

Fint!, nu måste jag lyssna!