måndag, juli 16

Klipp dig och gör disco

Example

Cat Powers nya album "Sun" kommer i september, det första med eget material på mer än sex år. Intresset har höjts ännu mer av de två låtar som har släppts: "Ruin" och "Cherokee".

PSL har man kommenterat Chan Marshalls nya frisyr, som i sammanhanget är väldigt viktig. Inte minst eftersom hon tidigare har haft en ovana att fullkomligt gömma sig bakom sin långa lugg. Jämför hur hon blundar bakom håret på "Dark End of the Street"-EP och hur hon nu tittar rakt på oss.

Marhsall har klippt sitt hår och klippt banden. Hon har gått vidare, inte bara från sin förre kille, Giovanni Ribisi, utan också från hur hon tidigare har låtit.

Precis som Hyvönen på "Terribly Dark" har Cat Power på "Ruin" lagt till ett discobeat. NPR har hört hela albumet "Sun" och säger att det är mer trummor och ljudet är väldigt komprimerat. Det förekommer till och med autotune.

En av förklaringarna till ljudbilden kan vara att "Sun" har mixats av Phillippe Zdar, fransmannen från Cassius och La Funk Mob. Bland hans produktionsmeriter finns Phoenix, Cut Copy och Two Door Cinema Club. En man som vet hur man fixar ett trumljud som blir populärt på Hype Machine.

"Ruin" svänger riktigt, på ett sätt som Cat Power aldrig har gjort förut, med ett drivande piano. Allt är över alldeles för snabbt. Jag skulle kunna tänka mig en tiominuter lång extended disco dub version. Det borde ju Zdar kunna fixa.

Inga kommentarer: