torsdag, juli 5

Filmen om Carl

ExampleExample

När vi ändå pratar om Beach Boys: ni vet väl att Aaron Eckhart ska spela Dennis Wilson i en biopic som kommer nästa år? Dennis var ju Den Snygge, Sargade Och Missförstådde i Beach Boys, så det är väl förutsägbart att det är hans liv som blir film. Den ende riktige surfaren i surfbandet - och så drunknar han.

Det ska också ha varit en film på gång om Brian Wilson, men numera finns det inga indikationer på någon sådan produktion på IMDB. Dessutom: Brian lever ju, så den berättelsen har inget givet slut.

Då finns en annan Beach Boy som tyvärr också har mött sitt öde: Carl.

Carl anses väl som Den Tjocke, Präktige Och Extra Troende i Beach Boys, men för alla som orkat leta sig bortom myten om Brian Wilson som Det Ensamma Geniet är Carl viktig.

Hans röst inleder "Good Vibrations" och "Surf's Up". Han styrde Beach Boys under sjuttiotalet. Han skrev "Feel Flows" för sjutton. Solomaterial är väl lite väl åttiotaligt, men "Heaven" är fin.

Kanske finns inte lika mycket för en manusförfattare att få till om Carl. Till exempel dog han i lungcancer. Om någon ändå gör en film om Carl Wilson: varsågod, Michael Cera, här är din chans att vinna en Oscar.

Eller om det blir Jonah Hills chans. Allt är möjligt i en värld där Daniel Radcliffe kan spela Allen Ginsberg.

Inga kommentarer: