lördag, augusti 2

Neil: Snyggaste albumBrons: "Harvest"
Egentligen är väl själva omslagstextningen inget särskilt. Men pappret! Och baksidesbilden, med ljuset i gliporna mellan plankorna i laduväggen.Silver: "Tonight's the Night"
Neil Young gjorde allt för att sälja in det här som en sjavig skiva, inspelad i stunden. Omslagsfotot visar honom vid mikrofonen och titeln är handskriven av honom själv. Det svarta omslaget trycktes sedan medvetet på ett mjukt och känsligt papper, som snabbt skulle bli skavt och slitet.Guld: "On the Beach"
En trolig anledning till att det här var ett av de allra sista Neil Young-albumen från 70-talet som återutgavs på cd (2003) är att omslagsbilden inte kommer till rätta i pytteformatet. På Gary Burdens och Bob Seidemans superarrangerade bilden syns en avsågad Cadillacfena sticka upp ur sanden, som efter en krasch med riktigt hög hastighet. Den gula uppsättningen poolmöbler är övergivna, två ölburkar och en pappersmugg har lämnats kvar. Dagens tidningsrubrik uppmanar Nixon att avgå.

Neil Young står med ryggen till, vänd mot havet, iklädd vita byxor och gul blazer. Lite som en utsänd från tv-sporten, men med längre och stripigare hår. Skorna har han tagit av sig. På väg ut ur bilvraket? På väg ur solstolen? På väg att kliva ut i vattnet? Tillsammans med albumets uppgivna låtar blir det en bild av var hela Kalifornien är på väg: ut i Stilla havet.

Man får helt enkelt ursäkta att en skiva med titeln "On the Beach" visar en bild av helt enkelt: något på en strand.

Som en meningslös - men extremt betydelsefull! - bonus har insidan av konvolutet tryck med mönstret från utemöblerna.Bubblare: "Trans", "After the Gold Rush", "Time Fades Away".

Fulaste album: "ReAcTor", "Are You Passionate?", "Life".

Inga kommentarer: