måndag, mars 16

Om jag hade haft tid att blogga förra veckan...... då hade jag kanske skrivit...

... nåt om att Emmylou Harris är en värdig mottagare av Polarpriset. Den som tvivlar kan ju trycka på shuffle i Sonics nästan 19 timmar långa spellista Emmylous värld. Men det vore kul om arrangörerna chockade genom att INTE låta First Aid Kit framföra hyllningen.

... nåt om att "Blurred Lines" inte straffades för att att den låter för mycket som "Got to Give It Up", utan för att en jury alltid kommer ha mer sympati för ättlingar till en avliden ikon än för två stenrika, dekadenta stjärnor som skrivit en låt om date rape. Att familjen Gaye nu funderar på att fortsätta och få pengar för "Happy" är därför dödsdömt, det är ju en trallvänlig barnlåt som juryn gillar. Och där ligger ju också felet i den här rättsprocessen och domslutet, som om det inte rättas till i högre instans riskerar att leda till en väldigt feg musikvärld där ingen vågar inspireras.

... nåt om att man ju alltid vill ha ny musik till sina California-spellistor och därför vill gilla en cover på Arlo Guthries "Coming into Los Angeles", men tyvärr överdoserade Jonathan Wilson på fioler. Därför får man i stället lyssna på Tobias Jesso Jr, som på sitt album klämmer in både "Hollywood" och "Leaving LA".

... nåt om att upplägg för en sitcom inte längre kan vara av typen "några nördar som delar lägenhet" eller "en kvinna försöker hålla ihop en kaotisk tv-show", utan mer "en man och en kvinna är de sista kvar på jorden" eller "en kvinna som levt isolerad i en undergångssekt i femton år kommer till New York". Av inledningsavsnitten kommer "Last Man on Earth" spöa "The Unbreakable Kimmy Schmidt", men det är ju alltid fel att döma en tv-serie innan den hunnit komma igång.

... nåt om att Tame Impalas nya låt "Let It Happen" är en sån som får lyssnarna att tro att uppspelningsutrustningen gått sönder. Det borde finnas ett genrenamn för såna låtar. Synd att broken beats redan är upptaget.

... nåt om att vi i veckans quiz först var så här, men dagen efter när poängen hade räknats om, egentligen var så här.

Inga kommentarer: