tisdag, mars 31

We come together on this day...

"This is the beginning of a new world"

"We change the course of history"

"Every great movement started with a group of people being able to get together and really just make a stand"

Jo, det är så de säger: Kanye, Jay Z, Beyoncé. Jag har kollat på den här videon fler gånger än jag egentligen klarar av. Två gånger.

Det spelar liksom ingen roll att Tidal kanske är en bra streamingtjänst för musik, att det är utmärkt att artister får betalt för musik de gjort (jo, även redan rika artister ska ha betalt), att det är toppen med ljudkvalitet (även om jag alltid älskat musik trots usel ljudutrustning), att det är lysande att upphovsmännen bakom musiken kreddas tydligt, att det är super med konkurrens bland streamingtjänster i stället för ett kommande oligopol av Apple vs Google...

Inget av det där spelar roll när några av världens rikaste och kreativa hjärnor slår sig ihop och skriver på en programförklaring tillsammans och använder helt absurt dramatiska uttryck - och allt de har att komma med är ett nytt företag som vill sälja saker till oss.

Man önskade liksom att en av hjälmarna på Deadmaus eller Daft Punk skulle lyftas av för att avslöja en kuppande Bob Geldof för att fråga om det här Live Aid-liknande gänget vet att det faktiskt INTE är jul.

Inga kommentarer: