lördag, juni 22

En träff med Hot ChipDet finns väl ingen grupp eller artist jag har skrivit mer om här på Extra allt än Hot Chip?

Första gången var här i maj 2005 när jag beskrev deras årsgamla debutalbum som “lysande”. Och så var det ju kul när jag här skrev att de på Popaganda 2013 i fullt dagsljus “ser ut som en pappagrupp”. Och lite stalkeraktigt var det kanske den gången när jag stod precis vid scenkanten på Park Lane och kollade på Alexis Taylors högra mungipa.

Och nu, femton år senare, har jag till slut få träffa dem och prata! Hurra! Alexis Taylor och Al Doyle var trevliga herrar och vi fick en liten pratstund när de var i Stockholm förra veckan för att göra reklam för sitt sjunde album "A Bathful of Ecstasy".

Det blev en artikel som nu finns att läsa här hos Sonic.

Den levnadsglädje som finns på "A Bathful..." känns extra nödvändig efter beskedet att albumets medproducent och mixare Philippe Zdar avled i onsdags efter en fallolycka ut genom ett fönster. Han blev 52 år.

Intervjun skedde alltså en vecka innan detta tragiska inträffade. Alexis och Al pratade om Zdars inflytande på Hot Chips musik och hur han hela tiden påminde om att släppa in luft. Zdar har haft en lång karriär, från tidigt 90-tal och hip hop med MC Solaar och triphop i La Funk Mob till house i Motorbass och Cassius och ett finger med i "La Ritournelle" och så stunsen i Phoenix och på Cat Powers "Sun"-album. Och igår släpptes Cassius nya album "Dreems".

Dansa lite för Zdars minne.

Inga kommentarer: