onsdag, september 15

Veckans skivor i augusti


Augusti blev en något oengagerad radda av skivköpsveckor. Hälften begagnade halvchansningar, hälften Internetbeställningar. Så därför har jag inte orkat sammanfattat det förrän nu. 

Men: själva musiken var det - oftast - inget fel på.

Marc Benno "Minnows" (1971) Nja, alldeles för mycket blues överlag på detta album, men jag köpte den för "Speak Your Mind". Den är mjuk och fin och jag hade med på i uppskattade spellistan Morgonrock - höst 2020.

Diverse artister "Choctaw Ridge - New Fables of the American South 1968-1973" (2021) En samlingsskiva med countrymusik, post-"Ode to Billie Joe". Textförfattarna släppte sargen, om man säger. Tyvärr har jag ännu inte fått den här skivan i fysisk form och lyssnar därför motvilligt på de 22 av 24 låtar som finns på Spotify, utan nöjet av att samtidigt läsa Bob Stanleys kommentarer i häftet.
 
Little Anthony & the Imperials "Out of Sight, Out of Mind" (1969) En sen skiva från gruppen bakom till exempel "Hurt So Bad". Låtskrivargeniet bakom den, Teddy Randazzo, har med flera låtar här, men den stora överraskningen var nog "Goodbye Goodtimes", skriven av Little Anthony själv. (Det här albumet finns inte på Spotify.)
 
John & Beverley Martyn "Road to Ruin" (1970) De gjorde bara två album tillsammans, även om de sedan fortsatte att samarbete och vara gifta ytterligare ett decennium. Den här skivan är ju fantastisk: "Auntie Aviator"! "Primrose Hill"! "Say What You Can"! Nämnde jag "Auntie Aviator"? Jag har nu nått fram till det stadiet av #månadensmartyn att alla de lättåtkomliga skivorna redan finns i min skivhylla. Den här har jag sedan länge gett upp hoppet om att i fin utgåva hos en närliggande handlare, så jag beställde från Manchester.

Inga kommentarer: