måndag, oktober 11

Veckan skivor i september


Ännu en månad av skivköpande. Jag känner allt mer att om de lokala skivbutikerna går i konkurs trots mina ansträngningar så kommer jag bryta ihop, som om det är jag som bär dem på mina axlar. Åtminstone på Pet Sounds är det dock ofta fullt av äldre män som lutar sig över disken och frågar "Dylanboxen på vinyl, kommer den in igen?"

Diverse artister "Psychedelic Soul" (2021) En karriäröversikt om mästerproducenten. Det hade kanske varit kul med ännu fler låtar man inte hört och färre uttjatade, men allt blir ett sammanhang, tillsammans med en fin text i häftet. Annars hade jag nog beställt direkt från skivbolaget Ace Records i England, men i det allmänna krånglet efter Brexit var det skönt att den fanns hos Bengans. (Nu har dock Ace meddelat att man för leveranser till Sverige ska slippa krångla med tull!)

Laura Nyro "Christmas and the Beads of Sweat" (1970) Man behöver ju äga alla hennes skivor, eller hur? Här är ju till exempel "Blackpatch" med. Och så Nyros enda singel som artist som ens närmat sig en topplista. Paradoxalt nog en cover, Goffin/Kings "Up on the Roof".
 
John Martyn "Live at Leeds" (1976) Som sagt så börjar det nu bli färre och färre luckor i Martyndiskografin, så även om det här mest är för långa versioner av låtar man gillar i original så får man slå till. Den här köpte jag - som så många andra av "månadens Martyn" - på An Ideal for Living på Södermannagatan, en butik av ett slag som snart inte finns.
 
Jorja Smith "Be Right Back" (2021) Kommer fler lockas att köpa musik fysiskt när man som här får en EP till priset av ett deluxealbum? 380 kronor för 25 minuter musik, det är det ju liksom inte troligt att kidsen kommer betala. Men Jorja är Jorja och jag gillar den här, som släpptes i våras. Nu när den finns fysiskt så kan jag stå ut att betala dyra pengar och hoppas att alla i kedjan (skivbutiken, vinylpressaren, skivbolaget, artisten, låtskrivarna etc) delar upp dem rimligt emellan sig...

Inga kommentarer: