måndag, november 8

Gallerist - den nya tidens Dj

Example
Illustration: Helle Mardahl

Jepp det är sant... Alla som ville vara Dj's på nittiotalet har antingen flyttat till Berlin (där 47 % av befolkningen är Dj's) eller så har, skall eller vill de öppna galleri. Jag är lite fundersam till varför den här galleri-vågen har dykt upp precis nu ? Jag har två teorier som jag skall dela med mig:

Teori 1

Man har helt enkelt blivit gammal och önskar placera sin estetiska vision i ett , av resten av samhället, mer respekterat och seriöst sammanhang aka. galleri. Och därmed få respekt av den grupp av människor som inte gillar musik samt det viktigaste: att öka sina chanser hos det motsatta könet.

Teori 2

Gallerist är bara ännu en byggsten i sitt eget varumärke. Som Dj har man sänt ut signalerna att man har ett solidt och intressant ljudbild i sitt liv. Som gallerist så visar man att den estetiska delen också är välutvecklad... Allt detta görs självklart med syftet att öka sina chanser hos det motsatta könet.

Jag har inte bestämmt mig vilken av de två teorierna jag stöder ännu... Men det finns säkert fler teorier som man kan utveckla...

Här kommer lite tips på riktigt bra nya gallerier. V-1 gallery i Köpenhamn har nu funnits i några år och håller fantastiskt hög nivå. alltid värt ett besök om man är i närheten. Signa upp på deras maillista (få och bra utskick) så kan du tima ditt Köpenhamnsbesök med vernissage (fernisering på Danska) på V-1. Vernissagen på V-1 är den enda fest ni skall gå på om ni vill träffa alla movers and shakers som finns i Kbh. Alla är där, skrattretande billig öl, outhärdligt rökigt, fantastisk stämning och som regel god musik. Altså ett evenemang man inte skall missa. Jesper Elg driver galleriet tillsammans med fotografen Peter Funch och om ni drar dit så hälsa från mig !!!

Odd number på Torsgatan har funnits i snart ett år och är ett galleri och en butik i ett. De säljer kläder från olika hörn av världen och som man garanterat inte finner någon annan stans i Sverige (rätt ofta ensamma i Europa) De har dessutom en riktigt bra boksektion. Den 19 november är det vernissage för nya utställning med den Danska designern och konstnären Helle Mardahl. Alla kommer att vara där, det blir skrattretande billig öl, outhärdligt rökigt, fantastisk stämning och god musik. Altså ett evenemang man inte skall missa.

1 kommentar:

Anonym sa...

man, skön blog..! kanske ännu mer besökare om den vore på engelska?