tisdag, juni 13

Black Jack


Att plugga filmvetenskap på universitetet är som en garant för att för all framtid undvika all film som bär det minsta tecken på att vara "djup" eller på något sätt en smula "svår". I mitt fall (Jag pluggade ett år filmvetenskap och lyckades skrapa ihop 5 högskolepoäng fast jag nog inte missade en föreläsning) så har sviterna efter dessa studier tagit sig extrema former.

Jag undviker all film som inte är lättsam komedi eller action. Skulle filmen i fråga inte vara från USA så skall det till storslagna recensioner från media och kompisar innan jag tar mig mod att kolla in trailern. Om inte en film verkar ha haft gigantisk budget och en massa storslagna hollywoodstjärnor i huvudroller och biroller så faller den mycket troligt utanför min radar.

När allt detta är sagt så kanske ni förstår bättre när jag säger att jag är rätt förväntansfull inför Nacho Libre. Det verkar dyrt, förutsägbart och fånigt! Perfekt. Tack för tipset, Erik. Kolla in trailern och boka första flyg till New York och se den. (Den kommer till Svedala till hösten och då kan man ju uppsöka sin lokala bio, fast då har jag redan laddat ner den för länge sedan. När skall de lära sig?)

7 kommentarer:

Anonym sa...

kulturskymning. /T

Anonym sa...

naachooooooooooooooooooooooooooo

Anonym sa...

haha. håller med om det där. jag har visserligen aldrig läst någon filmvetenskap - men med tiden har jag gått från tre timmar långa colombiansk-vietnamesiska konstfilmer (gärna på urdu, med dansk textning) till storkonsumtion av amerikanska high school-filmer. jag vet inte om det är oroväckande - eller bara ett bevis på att jag konsumerat för mycket film?

Anonym sa...

För mig var det lite tvärtom när jag pluggade film (5 poäng, Ingmar Bergman-inriktning). Jag insåg att "svår och tung film" faktiskt kan vara lättsam och rolig. Istället för att tänka "nu ska jag se en jobbig och svår Bergman-film" tänker jag att jag ska se en kul rulle och det funkar faktiskt.
Fast jag ser väl oftare collegefilm än Bergman ändå....

/Mikaela

Adrian sa...

Mikaela, förstår jag dig rätt om du endast har pluggat 5 poäng?

Jonas sa...

Jag tycker det är skitroligt att Adrian och Mikaela har exakt lika många högskolepoäng i filmvetenskap. För Adrian tog det ett år, för Mikaela en månad på Gotland.

Adrian sa...

Fel, Jonas. Det tog mig ca 4-5 veckor... Det var första tentan jag gjorde... Sedan sket jag rätt hårt i det.