söndag, juni 4

Och hur har veckan varit?

”Fifa-skandalen” (fix idé på DN)
Sällan har ett telefonsamtal mitt i natten till en gammal Hagaelev gett så mycket utrymme i DN. De kramade verkligen ut varenda droppe ur den här väldigt torra historien. Det sköna är att så få andra hängde på attt DN känner att de måste påpeka att några faktiskt gjort det.

Pirate Bay (polisrazzia)
Sällan har så många tonåringar brytt sig så mycket om yttrandefriheten. Och det som fick dem att demonstrera vid Mynttorget var inte politiska fångars situation eller att USA på en FN-konferens inte ville att erkänna att kondomer är ett bra sätt att stoppa HIV. Det var deras egen rätt att få se ”X-Men 3” utan att betala.

”Tristram Shandy”
(film)

Jodå, kul film. De vet att publiken nu har vant sig vid extramaterial på DVD:er och att det går att göra en hel film som bara består av extramaterial.

Det är däremot ett misstag att ”Tristram Shandy” blandar kända skådisar som spelar sig själva med kända skådisar som spelar roller. När Jeremy Northam dyker upp som ”regissören Mark” bryts dokumentärillusionen. Sedan kommer en numera tjock Stephen Fry som ”Patrick”. Varför?

Att karaktären ”Steve Coogan” (spelad av skådisen Steve Coogan) säger att han vill distansera sig från karaktären ”Alan Partridge” blir mer intressant när man tänker på att Steve Coogan (skådisen) gått med på att prata om det i filmen. Att Coogan än en gång spelar sig själv (senast var ju i ”Coffee and Cigarettes”) gör att man undrar om han har en stor plan för att bygga upp en legend om sig som divig och kanske inte särskilt talangfull. Speciellt som han ju – tvärtemot vad ”Rob Brydon” säger – faktiskt inte är en lika endimensionell som idolen Roger Moore. Men snart får vi chans att jämföra dem, eftersom Coogan ska göra Moores roll i filmversionen av ”Snobbar som jobbar”. Ben Stiller tar Tony Curtis-rollen.

”Invasion!” (pjäs på Stockholms stadsteater)
Kanske det bästa Jonas Hassen Khemiri gjort. Och det vill inte säga lite. Sedan gillade jag alla Tintinreferenserna också.

Betapet.com (livsstil)
Jag kan inte komma ifrån att det är fantastiskt att kunna spela ett parti Alfapet mot någon mitt i natten.

Lordi vs Lordy
Varför har ingen tagit reda på om de finska monstrens seger i Eurovision gör att Stevie Kotey och Andrew Meecham lägger ner sitt gruppnamn Lordy? De har ju tillräckligt med andra namn.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du kunde ju tipsat om Emelies hemsida istället: emelieasplund.com många fina bilder

/tobbe

Jonas sa...

Ja, det är många fina bilder. Hon är bra.

Rickard sa...

"Invasion!" ska jag se i morgon kväll, så berätta inget. Men vem är egentligen Jonas Hassen Khemiris? Heter han inte Janos Hassan Khamiri? Eller Jenus Hossein Khamera?

Jonas sa...

Äsch, det där med "Khemiris" var en genitivform som blivit kvar. Självklart vet jag att han heter Jöns Hassan Khamel.

För övrigt har jag ju skrivit om det här med stavningsförvirringen:
http://www.extraallt.com/2006/02/mer-om-khemiri.html

Anonym sa...

apropå stavfel... alan patridge?

Anonym sa...

Invasion! kommer spelas igen på Stockholms Stadsteater i höst så alla som missade denna eminenta pjäs får en ny chans. GÅ OCH SE DEN!!!