tisdag, december 19

Julkalendern: Lasse

Mitt morgonhumör avgörs mycket av vilken röst jag vaknar av. Allra bäst är det när jag vaknar med Lasse bredvid mig.

Det vill säga, Lasse är egentligen bredvid min flickvän, för det är på hennes sida sängen som klockradion står, och det är ur den Lasse Johanssons röst kommer. Han är årets radioperson för mig.

P1 Morgon är nästan det enda radioprogram jag lyssnar på. Men å andra sidan gör det enda programmet stor skillnad för mina mornar. Jag blir nervös när programledaren bara läser upp stolpiga frågor från ett papper och mest verkar vara fokuserade på att intervjuerna ska ta slut precis i tid till nyheterna. Då är det lika bra att stänga av radion. Speciellt sedan den nördmeteorologen med östgötskan fick sluta läsa väderleksrapporterna.

Men när det är Lasse Johansson som är programledare, då är det värt att lägga bort tidningen. Lasse Johansson har väl också fått ett papper med frågor antar jag, men han kan faktiskt intervjua. Han lyssnar nämligen på svaren han får. Inget skitsnack släpps över bron. Om någon av de rader politiker som betas av under en morgon glider iväg, då täpper han till.

När Lasse Johansson är programledare för P1 Morgon vill jag tugga müslin försiktigt, för att inte missa något.

6 kommentarer:

Anonym sa...

ja. ja. ja. lasse, dn kultur och en ostmacka räddar dystra höstmornar. camilla kvartoft aspirerar också på en plats på ok-listan, men övriga går faktiskt bort.

Jonas sa...

Nej! Kvartoft går bort hon med!

Och fy fan va' trist man känner sig när man diskuterar vem som är den bästa programledaren i P1 Morgon...

Anonym sa...

Jag tycker det är härligt gubbigt! Dricks det lättöl till lunchen? //Tobbe

Jonas sa...

Nä. Men lättöl är inte särskilt mycket P1, som jag ser det.

Anonym sa...

Till lunchen är det det.

Vad hände med nintendo sixty foooooour?

Anonym sa...

Lasse är absolut den enda som kan ställa kritiska följdfrågor. Kvartoft är faktiskt inte alls särskilt bra på det. Det är helt enkelt precis så svårt att slingra sig med Lasse som det borde vara med alla journalister.
/Mikaela