fredag, februari 23

Medan Extra allt sov, del 10-17

Example

Vad jag har gjort sen sist:

10. Lyssnat på Panda Bears tredje soloskiva ”Person Pitch”, antagligen albumet som kommer leda mig in i våren. Det är så här jag alltid har velat att Animal Collective och Ariel Pink ska låta, som musik gjord hemma, under en filt, av någon som bara lyssnat på Beach Boys månader i sträck och därför häller på litervis med falsettstämsång. Någon som tycker att det låter så bra att det ofta inte finns anledning att avsluta låten efter fyra minuter, så den får fortsätta att rulla på. Dessutom känns ”Person Pitch” som en snabbspolning genom Paul Simons karriär (från ”Punky’s Dilemma” till Tangoterjes dubre-edit av ”Diamonds on the Soles of Her Shoes”).

11. Fått frågan om det var Stevie Wonder som förde in wailandet i populärmusiken. Det satte myror i huvudet på mig. Wailandet, som väl med mer musikaliska termer kallas ”melisma” (engelskan verkar kalla det ”vocal runs”), kommer väl från gospeln, men vem drog in den i soulen? Ray Charles, Sam Cooke, Marvin Gaye, Stevie Wonder, nån obskyr kusin från landet?

12. Undrat vad som egentligen hänt med den där Arthur Russell-hyllningsskivan som Jens Lekman skulle sätta ihop. Jag har fått nöja mig med hans cover av Scout Nibletts ”Your Beat Kicks Back Like Death” från en kommande Secretly Canadian-samling.

13. Undrat varför Kinky Afro inte kommenterat nyheten om den nya chefen för Folkoperan.

14. Hängivet följt grillekryddebloggen.
15. Beställt varor för avhämtning från Badlands. Numera har de ingen butik, så om man inte vill betala för hemleverans får man åka till Nytorget, ringa till Andreas, vänta i ett gatuhörn, så kommer han ner med paketet i en liten påse och man betalar kontant. Hela skeendet fick den där Cary Grant-boxen att kännas som topphemliga dokument.
16. Läst Marcus Joons och Niklas Elmérs häfte ”Korallreven / Kullimutt”. Mer om den någon annan gång.
17. Insett att jag av de filmer som är nominerade till viktiga Oscarsstatyetter har jag bara sett två (”Borat” och ”The Departed”). Det är för ruttet. Inte är jag särskilt insatt i hur förhandssnacket har gått heller, men jag ska ändå försöka tippa vinnarna. Jag vill ha revansch från förra årets enbart acceptabla sex rätt av elva möjliga.

Inga kommentarer: