onsdag, juli 4

Två frågor...

Example Example

...apropå Håkan Serner:

Ett. Någon som vet om man kan få tag på ”Snacka går ju...” från 1981 med Håkan och Carl-Gustaf Lindstedt? Jag har sett den en gång för länge sedan. Minns att de två spelar fotografer som har i uppdrag att ta kort på en stor folksamling, men i stället tar en närbild på köttfärs som de kammat för att få det att se ut som en massa huvuden. ”Men det måste vara blandfärs” tror jag de säger.

Två. Visste ni att ”Dunderklumpen”, där Håkan var rösten åt Lionel, hette ”Thundering Fatty” på engelska? Fast tydligen inte alltid.

2 kommentarer:

Conan sa...

"Snacka går ju...". Shit, jag såg den också, den gick på SVT runt 1985-86. Kommer inte ihåg mycket mer än köttfärsscenen, och att Mona Seilitz gled omkring som en lätt bedagad assistent, trött men lite sexig. Och den jämngråa, ömsinta lunken i filmen. Serners och Lindstedts rollnamn, SG och Acke, säger ju allt. Lovar höra av mig om jag hittar den på nån loppis!

Hannes Dükler sa...

Ah! Min far var statist i "Snacka går ju..."