måndag, juli 30

Akademien ser oss

Example

Jag är djupt ärad. Svenska Akademien läser Extra allt. Vi har hamnat på länklistan på Peter Englunds blogg. Det är vi och sex andra bloggar.

Om mina mor- och farföräldrar levt hade jag ringt dem på direkten. Jag blev inte tandläkare, farmor, men Akademien vet att jag finns.

Jag vet inte hur det gick till att Peter Englund lade oss på sin lilla lista. Hur han hamnade på Extra allt. Satt han och slösurfade där hemma i Rasbo? (Åh, Rasbo, där jag en gång intervjuade pensionären Tore som överrumplats av planerna på en 3G-mast bredvid huset...) Googlade Peter Englund också på ”passande begravningsmusik eller skosnören, som ganska många andra gör? Och fastnade han för texterna med exakt 50 ord? Eller gillar han helt enkelt Paul McCartney, polistraggelfilmer och Dala Rapping Force? Vem vet? Vem bryr sig egentligen?

Tack, Peter för att du leder folk hit. Nu ska jag sluta att bara uppskatta dig utan egentlig grund och faktiskt läsa någon av dina böcker. Och Peter: hälsa Kristina Lugn på nästa sammanträde!

2 kommentarer:

Niklas sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Niklas sa...

Grattis! Nu är ni i kulturens finrum, man tackar.