tisdag, juli 1

Jag - en public service

P1 och jag, we’re like this (visar upp två fingrar som är jättenära varann).

I dagens ”Kropp & själ” hörs min nästäppta stämma i rollen som Bosse, vars kompis blir ormbiten. Allt i en fint ihopklippt radioteater av min vän Erik Hedtjärn, med min vän Johan i den svårare rollen som ormbiten. Erik ersatte flera av mina repliker med berättarröst, kanske för att jag aldrig suckade fram repliken ”Som en akvarell...” precis på det sätt som han ville.

Under sommaren borde ni också lyssna på Radiorevyn, som under åtta veckor ersätter ”Public service” i ”God morgon, världen”. Där har jag tillsammans med Magnus, Thomas, Jonas och Markus (ett än så länge namnlöst s.k. ”humorgäng”) skrivit en del av skämten. De framförs sedan av bl.a. Per Andersson och Mattias Konnebäck. Det fina med att vara så många inblandade är att ni aldrig kommer veta exakt vad vårt gäng har bidragit med. Jag kan helt lugnt påstå att vi bara skrivit de allra roligaste sakerna.

För övrigt om P1 så tycker jag ni ska lyssna på ”Allvarligt talat” med Kristina Lugn. Fyra program, en halvtimme styck, där hon svarar på lyssnares brev och telefonsamtal på det mest trösterika och roliga sätt man kan tänka sig.

Kristina Lugn är ett geni. Det visste vi redan, men fick det bekräftat igen. Ny kunskap var däremot att hennes morfar och mormor hette Nimrod och Bricken Alinder.

Inga kommentarer: